UNICHEM KFT

Az Unichem Kft. „Unichem Kft. telephelyfejlesztése” című projektje 91,3 millió Ft uniós támogatást nyert a Telephelyfejlesztés tárgyú kiíráson. A 131,479 millió Ft-os összköltségvetésű beruházásból a cég kialakította azokat az infrastrukturális feltételeket, amelyek szükségesek a kutatás-fejlesztési projekt sikeres lebonyolításához, valamint a kifejlesztett termékek gyártásához.

 

Az Unichem Kft-t 1990-ben kisteleki telephelyen magyar magánszemélyek alapították. Fő tevékenysége a szervetlen vegyipari anyagok gyártásához kapcsolódik. Termékek Magyarországon és környező országokban kerülnek értékesítésre, felhasználásra. A legfontosabb felhasználási terület az ivóvíz és ipari víz előállítása, kommunális és ipari szennyvizek tisztítása. Fő terméke a BOPAC polialumínium-klorid, ezen kívül még számos terméket gyárt, és forgalmaz a víztisztítási feladatok megoldásához.

A termékfejlesztés kiemelt fontosságú az Unichem Kft-nél. Folyamatosan fejleszteni kell a víz- és szennyvíztisztítási technológiákat és vegyszereket, és választ kell adni a felmerülő újabb problémákra.

Jelen projekt alapvető célja, hogy a telephelyfejlesztésre épülő kutatás-fejlesztési projektekkel minél több piacképes terméke kifejlesztése, majd üzemi méretű gyártása valósuljon meg és ezáltal az Unichem Kft versenyképessége jelentősen növekszik.

A projekt megvalósítása során azok az infrastrukturális feltételek kerültek kialakításra, amelyek a kutatás-fejlesztési projekt sikeres lebonyolításához szükségesek.

A telephelyen a beruházás során fotovoltaikus rendszer került kialakításra. A fotovoltaikus rendszer 14,4 KW-os komplex hálózati napelemes rendszer. A rendszer az épület tetőszerkezetére lett erősítve. A rendszer részeként beszerzésre kerültek a napelem modulok, és az elektromos áram termeléséhez szükséges egyéb villamossági rendszerek.

Partnereink

 

Pályázatírás és projektmenedzsment

Karrier/kapcsolat

Cégnév: Dél Projekt Kft.

Email: sandor.edit.1@gmail.com

Tel.: +36 30 451 8046