EXKLUZÍV VÍZITÚRÁK

Az Exedra-Bau Kft. 159,244 millió forint uniós támogatást nyert a „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” című pályázati kiíráson. A 227,492 millió forintos összköltségvetésű beruházásból egy új, a Dél-alföldi Régióban még nem működő, környezetbarát, az ökotudatosságot és a fenntarthatóságot előtérbe helyező, természet közeli élményeket biztosító vízi turisztikai attrakció valósult meg.

 

A megvalósított projekt lehetőséget nyújt, ill. hozzájárul, hogy Szeged városában, és a Dél-alföldi térségben fellendüljön a „vízi élet” és a vízi turizmus. A különböző szolgáltatások, programok segítségével egyre több helyi lakos és idelátogató turista megismerheti és élvezheti a mellettünk „élő” folyók természeti értékeit, ami által is tovább nőhet a térség látogatottsága, ill. a folyók és környezetük népszerűsége.

A beruházás keretében telepítésre került a Tisza jobb partján, a Felső-Tiszapart magasságában, a FOKA néven ismert partszakasz közelében egy napenergiát hasznosító rendszerrel felszerelt közforgalmú ÖkoKikötő a szükséges infrastruktúrával. Az ÖkoKikötő által biztosított vízi szolgáltatások között szerepel többek között különböző vízi járművek és sporteszközök bérelhetősége. Ilyen pl.: a kajak-kenu; a korszerű, alacsony szennyezőanyag kibocsájtású robbanmotoros sport-, ill. túrahajó; a környezetbarát üzemeltetésű, a kikötőre telepített napelemes rendszert használó, elektromos meghajtású kishajó, amely utóbbi akár jogosítvány nélkül is vezethető. Az alacsony energiaigényű, ill. a megújuló energiát hasznosító motorok megfizethető bérleti díjak biztosítását teszik lehetővé. Kisebb csoportok (12 fő alatt) részére szervezett vízi túraprogramok is rendelkezésre fognak állni, amelyek által vízi úton megközelíthető, a városlakók által nem ismert természeti látnivalók, ill. fürdő és kirándulóhelyek ismerhetőek meg.

Az Ökokikötő vendégei az úszóműre épített vendéglátóhelyen kellemes körülmények között ismerkedhetnek a kikötő által nyújtott szolgáltatásokkal, a megismerhető és elérhető célpontokkal, programokkal, melyek révén közelebb kerülhetnek a körülöttünk élő folyók természeti értékeihez.

 

A projekt által létrehozott turisztikai attrakció magas színvonalú működését évi átlagban 7 fő munkavállaló foglalkoztatásával érjük el. Az úszóműves kishajó kikötő kapacitása évi több mint 8000 látogató fogadását teszi lehetővé.

Partnereink

 

Pályázatírás és projektmenedzsment

Karrier/kapcsolat

Cégnév: Dél Projekt Kft.

Email: sandor.edit.1@gmail.com

Tel.: +36 30 451 8046