2007-2013-as programozási időszak összefoglaló

Magyarország összesen 8.200 milliárd Ft Uniós támogatást kapott erre az időszakra, mely összeget az Európai Regionális Fejlesztési Alap, a Kohéziós Alap és az Európai Szociális Alap megosztva bocsátott az ország rendelkezésére. A támogatás 82%-a került a régiókhoz. A ciklus során a legnagyobb támogatást a közlekedési (KÖZOP), a környezeti és energetikai (KEOP), valamint a regionális fejlesztéseket célzó (ROP) operatív programok kapták.  

A kohéziós politika alapjainak felhasználását összegző, 2011. végi adatok szerint az irányító hatóságok a rendelkezésre álló 24,9-ből több mint 17,7 milliárd euró uniós támogatást ítéltek meg a pályázók részére, melynek közel fele, több mint 7,8 milliárd euró került kifizetésre – legnagyobb összegben a KÖZOP, a TÁMOP és a GOP, valamint a Közép-Magyarországi OP kiírásainak gondozásában álló projektek részére.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében az uniós támogatás több területen is eredményes felhasználásra került. A 7 év alatt több mint 120 ezer pályázat érkezett be, szinte minden második elnyert valamilyen támogatást. A Dél-Alföldi régió 1.308 milliárd forintot 

 

Partnereink

 

Pályázatírás és projektmenedzsment

Karrier/kapcsolat

Cégnév: Dél Projekt Kft.

Email: sandor.edit.1@gmail.com

Tel.: +36 30 451 8046